Najobľúbenejšie jarné aktivity so psom

Ľudia nie sú jediní, ktorí sa s prvými náznakmi jari nevedia zmestiť do kože. Aj naši štvornohí priatelia cítia, že dni sú o niečo dlhšie, slnečnejšie a pod labkami im rastie opäť mäkká zelená tráva. Možno aj práve teraz vás ťahá za rukáv chce ísť na dlhú prechádzku. Ak premýšľate nad tým ako čo najlepšie využiť vašu novú energiu a jarnú energiu vášho psíka, máme pre vás niekoľko tipov.

 

 

1. Naplánujte stretnutie s inými psíkmi

Môžete sa stretnúť v parku, ktorý je určený pre psov, alebo navštíviť niekoho doma a vypustiť psíky na dvor, alebo sa vybrať na spoločnú prechádzku po úplne iných uličkách ako doteraz. Psy sa veľmi radi hrajú s inými psami a pre vás je tiež príjemné porozprávať sa o ich huncútstvach s inými psíčkarmi.

Môžete zvoliť jednu z dvoch možností. Jednoducho necháte psy, aby sa spolu hrali, spoznávali sa a socializovali sa prirodzeným spôsobom. Druhou možnosťou je, že ich vezmete na ihrisko kde sú pre nich pripravené rôzne prekážky a šantenie bude o niečo viac štruktúrované. Takéto agility tréningy sú obľúbené najmä u mladších psíkov a menších plemien, ale hranice sa rozhodne nekladú.

 

2. Vyberte sa spolu na nákupy

Na jar je všetko nové, akoby znovuzrodené, a prirodzene si meníme oblečenie v šatníku ako aj aktivity, ktorým sa venujeme. Doprajte takéto osvieženie aj svojmu psíkovi. Okrem nového obojka ho môže potešiť aj výlet do obchodu plného hračiek pre zvieratká.

Klasické loptičky môžete vymeniť za rôzne hlavolamy alebo hračky, ktoré ovládate na diaľku. Nezabudnite k nim rovno kúpiť tužkové AA batérie, aby sa spoločná zábava mohla ihneď začať.

 

3. Zmena jedálnička

Tak, ako sa ľudia nevedia dočkať čerstvej zeleniny a ovocia, podobne môžete spestriť stravu aj svojím psíkom. Skvelým príkladom sú granule Dog’s Chef, ktoré svojim zložením imitujú ľudské jedlá, napríklad zeleninu na pare v kombinácii s mäsom a prílohou. Obsahujú kvalitné ingrediencie, ktoré psom dodávajú energiu a chuť do života.

 

4. Choďte na výlet

Aj keď prechádzky po okolí sú každodennou samozrejmosťou, občas je skvelé zmeniť rutinu a vybrať sa niekam kde ste ešte nikdy neboli. V prípade psíkov je ideálne precvičiť ich čuchové a orientačné zmysly na výlete v horách.

Ak však váš psík nie je dosť silný a nie je zvyknutý na dlhodobú chôdzu po strmom teréne, pripravte sa aj na možnosť, že ho budete musieť niesť veľký kus cesty, najmä ak ide o menšie plemeno psa. Pokiaľ vám takýto spoločný relax nevyhovuje, vydajte sa radšej k vode. Okolie jazier zvykne byť rovinaté a poskytuje dostatok zaujímavých stimulov. Samozrejme, jarné počasie ešte neposkytuje dostatočne vysokú teplotu na to, aby sa psík vykúpal.

 

5. Urobte si spoločné fotografie

Prebúdzajúca sa príroda poskytuje krásne zelené pozadie, mnoho farebných kvietkov a ružových západov slnka. Poproste priateľa, ktorý sa vyzná vo fotografovaní, alebo profesionálneho fotografa, aby vám urobil zopár záberov pri snežienkach alebo krokusoch.

Mnohí z nás fotíme rôzne nepodstatné veci a pritom máme len málo fotografií, na ktorých sme so svojimi milovanými chlpatými členmi rodiny. Vytvorte si počas tejto jari nezabudnuteľné spomienky.

 

6. Zacvičte si spolu

Podarilo sa vám počas zimy pribrať niekoľko kíl? Či už ide o vás alebo o vášho psíka, zníženie váhy je skvelým spôsobom ako sa vyhnúť mnohým civilizačným ochoreniam. Kondíciu si môžete udržať spoločným behom, bicyklovaním, korčuľovaním alebo rýchlou chôdzou. Vyplavíte do tela endorfíny a aktívne strávite čas so svojím psíkom čo posilní vaše vzájomné puto. Takéto cvičenie bude pre psíka znamenať hlavne beh, preto posilnite jeho kosti a kĺby vhodnou stravou. Základom sú pravidelné tréningy, na ktoré sa budete tešiť.

obrázky: freepik.com

 

Súvisiace články