Čo kúpiť dedkovi na okrúhle narodeniny

Blížia sa narodeniny najstaršieho člena rodiny a hľadáte darček? Ale taký, ktorý by bol originálny a zároveň prospešný? Existuje množstvo užitočných tipov, dokonca aj takých, ktoré sú nezávislé na veku. V článku vám poradíme s výberom.

 

 

Aké darčeky sú pre seniorov ideálne?

Vo všeobecnosti sú najlepšie darčeky pre seniorov také, ktoré spájajú zdravotnú stránku s tou zábavnou. Avšak ľudia vo vyššom veku sú náchylnejší na rôzne choroby, najmä v súvislosti s pohybovým aparátom. Preto by sa pri výbere darčeka pre seniora mal brať ohľad najmä na stránku zdravotnú.

Problémom však je, že môžu nastať obavy, či takýmto darčekom dedka potešíte. Nie každý má totiž vzťah k športu a pohybovej aktivite. No o to dôležitejšie je ju v každom seniorovi prebudiť. Na trhu našťastie existujú aj také darčeky, ktoré v sebe spájajú zdravie so zábavou. Ktoré sú to?

 

Trojkolka

V súvislosti s vyššie uvedeným je ideálnym darčekom napríklad trojkolesový bicykel pre seniorov. Niektoré modely sú dokonca vybavené košíkom alebo priestorom pre uchytenie nákupných tašiek. Preto sú tiež ideálnym pomocníkom pri preprave nákupu.

Pochopiteľne, k povinnej výbave patrí aj parkovacia brzda, zvonček či ľahko ovládateľné zámky. O bezpečnosť, či už pri používaní trojkolky alebo ako ochrana pred zlodejmi, je tak postarané. To najdôležitejšie však je, že pravidelné používanie tohto dopravného prostriedku zlepšuje zdravotnú kondíciu. Rovnako pomáha pri niektorých zdravotných problémoch. Akých?

Športovanie s využitím jazdy na trojkolke pomáha napríklad pri:

  • osteoporóze,
  • problémoch s rovnováhou,
  • rehabilitácii pohybového ústrojenstva,
  • srdcovo-cievnych ochoreniach.

Prirodzene, jazda na trojkolke je šetrná voči chrbtici, pričom týmto spôsobom dokáže človek zhodiť i prebytočné kilogramy.

Tip

Spojiť zdravie, zábavu a humor do jedného celku pri jazde na trojkolke môžete aj kúpením nejakého zábavného rodinného trička. Alebo ho môžete využiť ako zábavné oblečenie na rodinné fotenie pri oslave – napríklad dedkových narodenín.

 

Ortopedický matrac

Darujte svojmu dedkovi zdravý a kvalitný spánok. V tomto smere je výborným tipom na darček zdravotný ortopedický matrac vhodný pre seniorov. Správna poloha pri spaní je totiž základom zdravého spánku. Rozhoduje o tom, či sa ráno človek prebudí svieži, alebo dolámaný.

Kvalitný matrac by mal byť vyrobený zo zdravotne nezávadných materiálov. Rovnako je dôležité, aby podporil správne podopretie tela počas spánku. A v neposlednom rade treba pamätať aj na to, aby čo najlepšie odvádzal telesnú vlhkosť. Ortopedický matrac vám tiež poskytne:

  • udržanie správnej anatómie tela počas spánku,
  • priedušnosť materiálov,
  • vysokú mieru hygieny (hypoalergénnosť, snímateľné prateľné poťahy).

 

Smart hodinky

V súčasnosti sú jedným z najužitočnejších pomocníkov pri športovej aktivite či spánku práve smart hodinky. Veková kategória ľudí čo ich používajú sa pritom čoraz viac posúva smerom nahor. Preto ak je aj váš dedko fanúšikom moderných technológií, určite ho týmto darčekom potešíte.

Prirodzene, dobré smart hodinky tiež pomáhajú držať krok s modernou dobou, pričom svojmu užívateľovi ponúkajú aj množstvo ďalších benefitov. Sledovanie zdravotného stavu sa tak stane veľmi jednoduchým. Väčšina smart hodiniek dokáže napríklad bez problémov monitorovať srdce, kvalitu spánku, úroveň fyzickej kondície a mnoho ďalšieho.

Zároveň predstavujú ideálny motivačný prostriedok pre zlepšenie zdravia a vedenie aktívnejšieho životného štýlu.

 

Tip na záver

Ku smart hodinkám patrí aj šikovný smartfón s dotykovou obrazovkou. Vášmu dedkovi umožní nielen pohodlné spojenie so svojimi blízkymi, ale vďaka všemožným aplikáciám mu ponúkne aj množstvo zábavy.

Pokiaľ váš senior ale nie je fanúšikom moderných technológií, tak v tom prípade mu odporúčame vybrať radšej nejaký model tlačidlového telefónu.

obrázky: freepik.com

 

Súvisiace články