10 vhodných darčekov pre chlapca

Darčeky pre chalanov sú trochu ťažším orieškom, ako keď kupujete darček pre dievčatá. Všetko samozrejme závisí od osobnosti dieťaťa, máme však niekoľko tipov, ktoré by mohli potešiť malého muža vo vašom živote.

 

Darčeky pre chalanov sú trochu ťažším orieškom, ako keď kupujete darček pre dievčatá. Všetko samozrejme závisí od osobnosti dieťaťa, máme však niekoľko tipov, ktoré by mohli potešiť malého muža vo vašom živote. Pozreli sme sa teda na rôzne darčeky pre chlapcov od 3 rokov, od 6 rokov alebo aj pre chlapcov 10- až 14-ročných. Vybrali sme 10 vhodných darčekov pre chlapcov, z ktorých si určite vyberiete aj niečo pre toho vášho. Poďme na to!

 

1 Klasické jojo stále baví

Originálne yoyo pre deti nájdete v rôznych veľkostiach a s mnohými farebnými prevediami a efektmi. Jojo poznáme od útleho detstva a je na ňom najlepšie to, že sa s ním dajú robiť viaceré triky. Keď sa to mladému mužovi zapáči, môžete mu kúpiť aj viac kusov, pomocou ktorých budú triky zložitejšie a možno v sebe objaví spiaci akrobatický talent.

 

2 Topánky na skákanie

Zaujímajú ho rôzne dobrodružstvá a zábavky? Zaobstarajte mu skákacie topánky. Je s nimi v prvom rade úžasná zábava. Pri ich nosení a skákaní sa či behu sa posilňujú svaly celého tela a to najmä takzvané hlboké svaly, ktoré zabezpečujú stabilitu tela. Teda chlapcov balans sa postupne zlepšuje a časom ho možno budú baviť aj akrobatické kúsky. To už nechajme na jeho fantázii a odvahe…

Skákacie topánky pre chlapcov aj dievčatá

 

3 Gravity Maze

Zhodneme sa na tom, chlapci, dievčatá a často aj dospeláci, radi skladajú rôzne stavebnice. Spojte to s logickým myslením a stavajte spolu bludisko, cez ktoré sa vhodená guľôčka dostane do vyznačeného cieľa na ploche. Túto hračku ocenia chlapci, ktorí nepotrebujú okolo hier veľa rozprávať a radi sa niekde osamote zaoberajú vlastnými projektmi.

 

4 Gombíkové batérie

Máte už väčšieho chlapca, ktorého zaujíma, z čoho sú jeho hračky zložené a ako ich môže vylepšiť. Kúpte mu gombíkové batérie a malý šrobováčik, vďaka ktorému môže sám vymeniť baterky v hračkách.

 

5 Detský mikroskop

Pre deti je veľkým dobrodružstvom takmer každý deň. Existuje totiž tak veľa vecí, ktoré sa môžu naučiť a v útlom veku ich k tomu ženie obrovská zvedavosť. Preto milujú encyklopédie… Ale skúmať niečo takpovediac na vlastnej koži je ešte lepšie! Detský mikroskop, dokonca rozprávajúci, im umožní pozrieť sa na rastliny okolo seba novým spôsobom.

Detský mikroskop pre chlapca

 

6 Mini helikoptérový dron

Ak ste si prišli po tip na darček pre chlapca nad 12 rokov, toto bude to pravé orechové. Mini dron dokáže lietať aj vo vnútri, je vybavený zvukovými a svetelnými efektmi a zabezpečí kopec zábavy aj vonku, v prírode. Pre svoju veľkosť je ľahšie ovládateľný, ako jeho väčšie verzie.

 

7 Pokladnička

Tento tip je zase viac orientovaný na menšie deti. Keď majú sviatok, niektorí príbuzní mu pravdepodobne dajú aj peniaze v hotovosti. Naučte ho už od nízkeho veku sporiť na niečo, po čom túži. Pre staršie deti existuje možnosť založenia detského účtu, vďaka ktorému sa môžu postupne učiť ako pracovať s peniazmi. Priblížite im tak pojmy a funkcie, s ktorými sa budú stretávať počas celého života.

 

8 Svetelné LED pásiky

Dekorácia izby v podobe svetla obľúbenej farby dieťaťa je nestarnúcim tipom, ktorý poteší ešte aj v dospelom veku. Podsvietite takto monitor počítača? Alebo orámujete strop celej izby? Využijete ich na poschodovej posteli? Alebo zvýraznia plagát s obľúbeným hrdinom dieťaťa? Všetky možnosti sú správne a sme si istí, že vás napadne ešte kreatívnejšie využitie tejto dekorácie.

 

9 Stolný tenis na cesty

Kombinácia dvoch rakiet a jednej nastaviteľnej sieťky na akúkoľvek veľkosť stola. Stačí tak málo a tento hybrid medzi hračkou a športovým náčiním môže sprevádzať chlapca od detstva až po pubertu. Povedzte pravdu, vy by ste si nezahrali?

 

10 Knihy plné aktivít

Ak máte z detstva spomienky na čítanie kníh, ktoré nemali veľa obrázkov a boli iba plné textu, zabudnite na nich. Dnes sú knihy pre deti plné nálepiek, zvukov, interaktívnych pier alebo sa do nich dá maľovať vodou. Jednoducho, ak existuje téma, ktorá vášho chlapca zaujíma, určite naňho čaká originálne spracovaná kniha v miestnom kníhkupectve.

obrázky: freepik.com

 

Súvisiace články